Peter van der Meer

AVRO Toneel Publieksprijs

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater werd ook de AVRO Toneel Publieksprijs uitgereikt. De enige prijs recht uit de zaal! Het publiek bepaalt welke voorstellingen genomineerd worden en wie de uiteindelijke winnaar is. Per seizoen dingen zo’n 35 grote zaal toneelvoorstellingen mee naar de prijs, die tijdens speciale stemavonden in het land van enkele tienduizenden theaterbezoekers een waarderingscijfer krijgen.

De prijs van het publiek voor de beste voorstelling van het afgelopen seizoen, de AVRO Toneel Publieksprijs, ging dit jaar naar de productie DOEK! van Kik Productions. Meer dan 30.000 mensen brachten hun stem uit door middel van stemformulieren in het theater en via een online stemronde. De winnaar ontvangt een bedrag van € 25.000,-, te besteden aan een volgende productie, beschikbaar gesteld door de AVRO. Daarnaast ontvangt de winnaar zendtijd en een promotiepakket.

De drie finalisten in de race voor deze felbegeerde publieksprijs waren:

DOEK! van Kik Productions
De Aanslag van Bos Theaterproducties
Zadelpijn en ander damesleed van Bos Theaterproducties.

Hans Kik van Kik Productions:“Ik ben blij dat we het Nederlands publiek een mooie avond uit hebben bezorgd. Theater is een prachtig medium. Ik dank iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.”

→ de AVRO Toneel Publieksprijs