draaikonten

Draaikonten

Maria schreef drie stukken voor de Parade: Draaikonten met Loes Luca, Peter Blok en Ray van Santen, De Kuba Walda's met Peter Blok en Nico de Vries en Krambamboelie met Loes Luca, Peter Blok, de band van Nenette et Les Zesettes en veertien amateurs. Alle producties werden uitgebracht door Orkater.

Een ambitieus dansechtpaar uit het amateurcircuit heeft er alles voor over om de top te bereiken. Deze voorstelling werd in de vroegere Werkteatertent gespeeld en was een enorme hit.

Peter en Loes dansten de Rumba, de Cha Cha, en de Weense Wals. Er werden prachtige liedjes in gezongen. De teksten waren van Peter en Loes en de muziek van Ray van Santen.

Als ze op het einde van de voorstelling de wanhoop nabij zijn omdat ze weer niet in de prijzen zijn gevallen, neemt Frans (Peter Blok) een rigoreus besluit. Hij zaagt er bij zijn vrouw een been af. Uiteindelijk worden ze dan een keer eerste, in de categorie rolstoeldansen.

Draaikonten was een pastiche, een lichtvoetige musical. Peter en Loes waren hierin op hun allerbest; virtuoos, zingend, dansend, meesterlijk in de ironie en ook nog es ontroerend.