kubawalda

De Kuba Walda's

Maria schreef drie stukken voor de Parade: Draaikonten met Loes Luca, Peter Blok en Ray van Santen, De Kuba Walda's met Peter Blok en Nico de Vries en Krambamboelie met Loes Luca, Peter Blok, de band van Nenette et Les Zesettes en veertien amateurs. Alle producties werden uitgebracht door Orkater.

De Kuba Walda's werd gespeeld in een kleinere tent. Er konden maar honderd mensen in. Als je de tent in kwam dan zat je in de woning van Stobbe en Wiet (een kabouterstel, gespeeld door Peter Blok en Nico de Vries).

Het ging in de Kuba Walda's over het dilemma van commercieel gaan (als een kabouter met een gieter in je hand bij de Intratuin gaan staan) of principieel blijven (een vrije, blowende, geile boskabouter blijven). Ook hier zaten prachtige liedjes in, geschreven door Peter Blok, op muziek van Ray van Santen.

Voor sommige mensen was de voorstelling erg schokkend omdat de kabouters op een tafeltje vlak voor het publiek seks hadden. Voor sommige mensen was het einde, als ze uit elkaar gaan, erg heftig. Dat hadden we niet verwacht. We hadden onderschat dat twee kabouters van ieder bijna twee meter nog zoveel emoties konden oproepen.