fotografieElsZweerink

ComMotie: Kunst van ikke

De dunne lijn tussen authenciteit & narcisme
De afgelopen seizoenen is er een toename van persoonlijke, geëngageerde kunstwerken te zien en te zien geweest. Of het nu voorstellingen zijn van Laura van Dolron of Ilay den Boer, of platen van Kyteman en Blaxtar, het zijn allemaal tekenen van de herontdekking van het ‘egodocument’. ComMotie ging op 2 september daarom over 'Kunst van ikke'. Met o.a. Abdelkader Benali en Maria Goos.

In dit openingsdebat van het ComMotie seizoen - in samenwerking met het WorldTalks programma van de Stadsschouwburg Amsterdam - ging sprekers en publiek op zoek naar de artistieke grenzen van de iArt. Onder de noemer: Kunst van ikke - over de toekomst van het egodocument. Lonely cowboys en beroepsnarcisten troffen elkaar.

Abdelkader Benali hield een keynote speech rechtstreeks uit Skopje. Aan tafel zaten o.a. Sadettin Kirmiziyüz, mcBlaxtar én Maria Goos (schreef voor Nasrdin Dhar de autobiografische voorstelling 'Oumi'). McBlaxtar en Sietse van Gorkom zorgden voor muziek.

Een verslag van de bijeenkomst, de keynote van Adbelkader Benali en foto's zijn allemaal terug te vinden op www.commotie.nu

Foto's: Jean van Lingen