fotografieElsZweerink
fotografieElsZweerink
fotografieElsZweerink
fotografieElsZweerink

Seksklimaat

Een ego-ecodocument over de klimaatcrisis van en met Maria Goos, Sieger Sloot en Michiel de Jong die hun leven heeft veranderd. Inclusief loterij, quiz en flashmob.

Nadat we samen De Hulp hadden gemaakt (een gelauwerde voorstelling over de kredietcrisis) en nog vůůrdat de coronacrisis in ons leven kwam, besloten wij, Maria, Michiel en Sieger dat we het over die andere crisis wilden hebben: de klimaatcrisis. Nee, nu niet stoppen met lezen, nu even karakter tonen, dat hebben wij ook gedaan. En ja, daar hebben we wel eens spijt van gehad. Want de klimaatcrisis is geen personage maar een onderwerp, een gespreksonderwerp. En wat voor een. Het komt ter sprake en kerstdiners zijn verpest, vriendschappen worden opgezegd, kinderen maken ouders radeloos doordat ze geen vlees meer willen eten, wetenschappers worden gedemoniseerd, in een vliegtuig stappen doe je met een zak over je hoofd of je roept dat het allemaal onzin is en je vliegt zorgeloos voor 34 euro naar De Algarve.

Een kind zeilt uit bezorgdheid over de klimaatcrisis naar New York. Ze roept huilend dat de wereldleiders zich moeten schamen. Voor de een wordt ze een heldin en voor de ander een gestoord meisje dat misbruikt wordt door klimaatterroristen. Ondertussen lazen wij boeken, spraken wij experts, kwam onze was weer te drogen op een rekje, werd vlees eten voor ons een uitzondering, gingen wij ons eigen schoonmaakmiddel maken en vervielen wij keer op keer in oud gedrag waar we vanaf wilden.

Tegen de tijd dat we de voorstelling gaan spelen met zijn drieŽn, hebben we elkaar drie jaar lang elke week gesproken en wat bleek tijdens die gesprekken over het klimaat: even zo vaak kwam het onderwerp seks ter sprake. Dus vandaar Seksklimaat.

Seksklimaat wordt een ego-ecodocument. Ons verhaal over onze eigen klimaatcrisis die ons leven heeft veranderd. O ja, er is ook een loterij, een quiz en een flash mob. Kom Seksklimaat met ons vieren want wij hebben een oplossing. Voor alles. We verheugen ons.

CREDITS
Tekst, idee, spel Maria Goos, Michiel de Jong, Sieger Sloot
Regie Maria Goos, eindregie Aat Ceelen
Decor Robin Vogel
Productie Alles voor de Kunsten

SPEELPERIODE: januari t/m april 2022